Banner til Bjarne

Flot century af Jørgen Finnich

24. januar 2019
- af Niels Torp

En af de ældre og velrespekterede medlemmer af AB, civilingeniør Jørn Finnich, rundede en milepæl den 25. december (juledag) 2018, da han fyldte 100 år.

Fødselaren er ”still going strong”, og han opholder sig på et plejehjem i Kokkedal, hvor han trives i de lyse og venlige omgivelser.

Jørn Finnich spillede omkring 250 førsteholdskampe for ABs crickethold, hvor han var en markant personlighed både på og udenfor banen. Gennem en årrække var han også anfører for holdet, og han markerede sig som en fremragende wicketkeeper og gærdespiller.

Han var med til at vinde tre danske mesterskaber i halvtredserne på et suverænt hold, der hovedsagelig bestod af: Carlo Ryhøj, Poul ”Tist” Nielsen, Carl Veng, T.A.J.Provis, Carl Larsen, Per Martens, Poul Talbro, P.A. Svendsen, Nils Mortensen, Henning Hauth, Bent Hauerberg og H. C. Bjødstrup.

På landsholdet
Jørn Finnich blev også udtaget til det første officielle cricketlandshold i 1954 sammen med klubkammeraterne, Carl Veng og Henning Hauth, der blev afviklet i Hjørring mod et kombineret engelsk, Oxford/Cambridge-hold. Han måtte dog sende afbud på grund af sygdom. Han fik den ære at repræsenterer sit land et par år senere, da han blev udtaget til DCF`s udvalgte i 1956, som anfører i opgøret mod Holland i Hjørring. Her var der flere tusinde tilskuere og kampen endte uafgjort. De bedste gærdespillere for Danmark var, Jørn Finnich (AB) og Eigil Nielsen (KB) (kendt fodboldmålmand på landsholdet), der begge lavede 47 point.

- Jørn Finnich sluttede sin cricket-karriere på andetholdet, hvor han både var træner og anfører for juniorerne, og det var med til at sikre, at førsteholdet kunne fortsætte i den bedste række. Et par skideballer blev det til, men mest morede vi os over de morsomme vittigheder, erindrer Vagn Ludvigsen.

Jørn Finnich var efter sin aktive karriere i klubben en del år i cricketbestyrelsen, hvor han med sine markante meninger var et stort aktiv. Jørn Finnich og Poul Talbro, begge AB, var i en årrække også blandt det bedste dommerpar i 1.division i cricket. De nød stor respekt og ikke mindst deres indsigt i spillets mange facetter gjorde, at de løste opgaverne med bravur.

Æresmedlem
Jørn Finnich kom oprindeligt fra Midtsjælland og blev meldt ind i AB på Nørre Alle i september 1949. Han blev senere uddannet civilingeniør og havde job i flere af de store danske erhvervsvirksomheder, bl.a. Nea Lindberg, ligesom han også arbejdede et par år i Schweiz.

I 1978 blev Jørn Finnich udnævnt til æresmedlem i Akademisk Boldklub for sin store indsats både på og udenfor idrætspladsen. Han tilbragte et utal af timer i klubben - først på Nørre Alle og siden efter udflytningen til de smukke omgivelser på Skovdiget i Bagsværd.

Billedtekst: Jørn Finnich og Vagn Ludvigsen hygger sig med nogle ældre cricketbilleder på plejehjemmet i Kokkedal. Sidstnævnte besøgte fødselaren 1.juledag, hvor han ønskede Finnich tillykke på klubbens vegne. (Foto: Niels Torp)

Billedtekst: Jørn Finnich er kendt af de fleste medlemmer i AB, da han tilbragte rigtig meget tid på klubbens anlæg. (Foto: Niels Torp)


Nyheder
11.5.20
Nu kan du (snart) tilmelde dig sommerferieaktiviteter!
Det er efterhånden en fast tradition, at man kan nyde godt af en masse sommerfer...
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Restaurant og Café
Fastelavnsfest 2019

Årets fastelavnsfest blev et stort tilløbsstykke med masser af flotte og udklædte børn, som ikke holdt sig tilbage, da de skulle slå katten af tønden!
© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd