Banner til Bjarne

AB går forrest for et røgfrit idrætsliv

14. juli 2021
AB slår et slag for at få røgen væk fra idrætten og har som en af de første foreninger i Gladsaxe indgået en aftale om et tobaksfrit foreningsliv. AB’s bestyrelse har nu enstemmigt vedtaget en ny røgpolitik.

AB vil skabe et sundt foreningsliv for særligt børn og unge, og det hænger ikke sammen med cigaretter og anden røg på sidelinjen, foran klublokalet eller caféen. Med en ny røgpolitik ønsker klubben at signalere overfor medlemmer og forældregruppen, at man ønsker at adskille idrætsaktivitet og rygning.

Åben og ærlig dialog er afgørende
Både blandt medlemmer, forældre og gæster er der rygere, og derfor har det været afgørende for den nye kurs, at indsatsen ikke prædiker forbud og derved risikerer at skubbe rygere ud af klubfællesskabet, men derimod er baseret på venlige henstillinger og en dialog med rygerne ved caféen. Der er lavet et særligt rygerområde nede ved parkeringspladsen, et område som AB vedligeholder.

Hovedformand Ulrik Rasch fortæller: ”For os er signalværdien ikke til at tage fejl af. Alle ved at det er usundt, og selvom vi ikke kan bestemme over folks vaner, så ønsker vi ikke at vores sunde unge mennesker skal påvirkes negativt, eller få inspiration til selv at få dårlige vaner. For os er sundhed og trivsel nogle af de vigtigste ting, som vi skal lære fra os, og det hænger ikke sammen med tobaksrøg. Heldigvis er det også taget overvejende positivt imod blandt vores medlemmer, som sagtens kan forstå beslutningen.”

Det er vigtigt for klubben at understrege, at de ikke ønsker at agere aggressivt overfor hverken egne medlemmer, forældre eller besøgende, der ryger. Tilgangen bliver, at de vil opfordre gennem skiltning til en dialog, så der ikke ryges på sidelinjen eller foran sportscaféen.

AB ønsker at agere som en ansvarlig klub, hvorfor beslutning om at blive røgfri, også er taget med henblik på at have fokus på medlemmernes, de frivilliges og de ansattes sundhed. Klubben har været inde i positiv udvikling med flere renoveringsprojekter, hvorfor anlægget står flot. Nu skal det også være frit for cigaretskodder, hvilket bidrager til klubbens grønne image, som ikke kun er symboliseret ved de grønne spillertrøjer, men nu også klubben overordnede retningslinjer.

Røgpolitikken har fokus på at sikre sunde fællesskaber for foreningens børn og unge. I AB ser man det som et fælles ansvar at sikre, at ingen udsættes for passiv rygning på sidelinjen.

Nyheder
14.7.21
AB går forrest for et røgfrit idrætsliv
AB slår et slag for at få røgen væk fra idrætten og har som en af de første fore...
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Kontor
Åbning af nyt udendørs fitnessområde

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd