Banner til Bjarne

Slagsportscenter


Et brobygningsprojekt

Gladsaxe Slagsportscenter er et brobygningsprojekt i mere end en forstand. Slagsportscenteret er en træningsfacilitet bygget under en motorvejsbro og kan derfor bogstaveligt betragtes som en Brobygning. Målet med slagsportscenteret er at det også skal fungere som en brobygning i overført betydning og bygge bro mellem forskellige kulturer.

Slagsportcenteret skal bygges under motorvejen, som går henover Skovbrynet station, på det stykke hvor der ikke er etableret parkeringspladser. Herved kan man udnytte en plads, som i dag blot står ubrugt med grusbelægning.

Cricketsporten regnes for den næststørste sportsgren på verdensplan og er globalt i kraftig vækst. Sporten er især dyrket i Asien, og er national sport i flere lande som Indien og Pakistan. Gladsaxe kommune har gennem tiden modtaget særlig mange indvandrere fra netop Pakistan. Disse kommer med en interesse for cricketsporten i bagagen og flere finder vej til Akademisk Boldklubs crickettilbud.

Slagsportscenteret er ikke kun til gavn for cricketspillerne. Udformet med transparente vægge som leder lyset ud i omgivelserne, skaber slagsportscenteret også en øget tryghed i området.

Mange undgår i dag området omkring Skovbrynet Station om aftenen fordi det opleves mørkt og utrygt. Arealet under motorvejsbroen er et grusareal, der sammen med de tilstødende parkeringsarealer står tomt og øde i de sene aften timer. Funktionen og udformningen af Slagsportscenteret vil bringe liv og lys til området og gøre det trygt at færdes i.

Der er også et stort potentiale i at åbne træningsfaciliteten op for løbere og mountainbikeryttere. I kraft af slagsportscenterets placering i udkanten af Hareskoven er der en stor målgruppe, som kan få glæde af faciliteten.
Nyheder
14.7.21
AB går forrest for et røgfrit idrætsliv
AB slår et slag for at få røgen væk fra idrætten og har som en af de første fore...
Billedserier
Hent Adobe Flash player
AB Kontor
Åbning af nyt udendørs fitnessområde

© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd